WRITING

books

Σκιαμαχία (Blinding Shadows)

Οπισθόφυλλο:

“Αυτός είναι ο υπέρτατος τζόγος. Ο τζόγος του εγωισμού που δεν σε αφήνει να βγεις από το παιχνίδι. Εκείνη στοιχημάτιζε λίγο ακόμα, περιμένοντας ότι το ζάρι θα γυρίσει. «Δεν μπορώ να μείνω με το τίποτα όσο εκείνος έχει πια αρκετά και για τους δύο» μου είπε ένα βράδυ. Και έτσι πόνταρε σε Εκείνον λίγο ακόμα – και αυτό και μετά φεύγω – και μετά λίγο παραπάνω – αυτό είναι το τελευταίο στα σίγουρα – και λίγο ακόμα. Έπαιξε όσα είχε, έπαιξε τα ρέστα, έπαιξε τα δανεικά που είχε κρατήσει από το παρελθόν της και μετά, όταν έμεινε με το τίποτα, όταν έμεινε γυμνή και χρεοκοπημένη στο σταυροδρόμι, έκανε το πρώτο της βήμα προς μια καινούργια αρχή.

Ναι. Σήμερα Εκείνη έφυγε. Δεν ήταν έκπληξη για μένα. Ίσα ίσα που το περίμενα.”

Περιγραφή:

Μια νουβέλα για μια Εκείνη και έναν Εκείνο, μπλεγμένους σε ένα “ίσως”. Το κείμενο, γραμμένο από την πλευρά μιας αφηγήτριας, εξερευνά αυτό το ίσως από διάφορες πλευρές, οδηγώντας μας στη διακοπή του. Δομημένο σε κεφάλαια με τίτλους δανεισμένους από τη μουσική ορολογία, η νουβέλα μας παραπέμπει επίσης στο άπιαστο της κατανόησης της μουσικής – μια αλληγορία για το γεγονός ότι ο κάθε ένας αντιλαμβάνεται το κάθε “ίσως” με τον δικό του τρόπο.

Description:

This is a novelette in Greek language, about a She and a He tangled in an “almost”. The text, narrated by a third person, views with almost from various perspectives, culminating to its final break. Structured in chapters with titles borrowed by musical terminology, the novelette alludes to the ineffable of musical grasping – an allegory to the fact that each person interprets each “almost” in a uniquely personal way.

Short Stories

«Η τρίλια», Επανάσταση Τώρα (Rising Star Promotions, 2022)

«Διακοπτόμενη επανεκκίνηση», Ερημότοποι (Συμπαντικές Διαδρομές, 2019)

«Ήθελα να είμαι η μόνη», Σκιές του Φεγγαριού (Συμπαντικές Διαδρομές, 2019)

«Συγκλονιστική η ομοιότητα», 121 Λέξεις,2019 

«Η μόνη που άκουσε την άλλη πλευρά», Θρύλοι του Σύμπαντος VIII (Συμπαντικές Διαδρομές, 2019)

«Αντίστροφη Μέτρηση», Στο Ποτάμι του Χρόνου ΙΙΙ (Συμπαντικές Διαδρομές, 2019)

«A+S=B.F.F.s», Στο Ποτάμι του Χρόνου ΙΙΙ (Συμπαντικές Διαδρομές, 2018)

«Magnum opus», Στο Ποτάμι του Χρόνου ΙΙ (Συμπαντικές Διαδρομές, 2018)

«Ήμουν απλά η Ανί», Στο Ποτάμι του Χρόνου ΙΙ (Συμπαντικές Διαδρομές, 2018)

«Ημέρα Ελευθερίας», Στο Ποτάμι του Χρόνου ΙΙ (Συμπαντικές Διαδρομές, 2018)

«Χωρίς βοήθεια», Στο Ποτάμι του Χρόνου (Συμπαντικές Διαδρομές, 2017)

«Τραγουδώντας στην ομίχλη», Στο Ποτάμι του Χρόνου (Συμπαντικές Διαδρομές, 2017)

«Μέθεξις», Στο Ποτάμι του Χρόνου (Συμπαντικές Διαδρομές, 2017)

«Μοιραία συνάντηση», Μαγικοί Χοροί (Συμπαντικές Διαδρομές, 2017)

«Η εξαίρεση στον κανόνα», Max Magazine (online), 25/06/2017  

«Τρόμος εντός των τειχών», Κόκκινος Θάνατος: Ιστορίες Εμπνευσμένες από το Έργο του Ε. Α. Πόε (Συμπαντικές Διαδρομές, 2016)

«Ατέλειωτη κόλαση», Κόκκινος Θάνατος: Ιστορίες Εμπνευσμένες από το Έργο του Ε. Α. Πόε (Συμπαντικές Διαδρομές, 2016)

poetry books

Ταξίδια Στασιμότητας (Travelling Still)

Οπισθόφυλλο:

Βγήκα βιαστικά από το σπίτι. Στο χέρι μου ένα εισιτήριο που πάλεψα για να αποκτήσω και στην τσέπη μου μια ταυτότητα που συντάχθηκε από άλλους και στης οποίας τα γραμμένα για χρόνια προσπαθώ να προσαρμοστώ. Έδειξα τα χαρτιά μου στον υπεύθυνο. «Για πού;» ρωτάει, «για οπουδήποτε εκτός από δω», απαντώ. Μου έδειξε την πλατφόρμα. Κάθισα σε μια γωνιά. Γύρω μου άνθρωποι με το ίδιο βλέμμα απογοήτευσης και ελπίδας. Μάλλον έτσι θα μοιάζει και το δικό μου, σκέφτηκα.  Ανέβηκα με κόπο στο τρένο, λες και η πλατφόρμα με μαγνήτιζε, επιτάσσοντας παραμονή στα ίδια. Στο απέναντι κάθισμα μια όμορφη κοπέλα. «Αλίκη», μου λέει. «Χάρηκα». «Πηγαίνω στη χώρα των θαυμάτων». Μειδίασα. «Κλειστή θα είναι η πόρτα». «Καμία πόρτα στο ταξίδι της ζωής δεν μένει κλειστή». Γέλασα. «Και ο θάνατος ταξίδι ονομάζεται και ας είναι το τελευταίο». Ταξίδι μέσα στο ταξίδι, λοιπόν, και μέσα σε κάθε ταξίδι η στασιμότητα, και μέσα στη στασιμότητα η ανάγκη για ταξίδι. Η Αλίκη κατέβηκε και έμεινα να συλλογιέμαι. «Φτάσατε», μου είπαν. «Φτάσαμε», απάντησα γεμάτη προσμονή. Κατέβηκα στην πλατφόρμα και σε λίγα βήματα βρέθηκα στο σπίτι. Ίδιο σπίτι, ίδιο όνομα, ίδιος αριθμός. Μα μια καινούργια ελπίδα για απόδραση. Ποιος ξέρει… ίσως αύριο.

Ταξίδι και στασιμότητα. Δύο έννοιες ασύμβατες μα στενά συνυφασμένες. Σχέση και σχάση. Σύγκλιση και απόκλιση. Οξύμωρο που γεννά ερωτήματα μα και απαντήσεις. Τα ποιήματα που συνθέτουν τη συλλογή αυτή είναι μια απόπειρα, ίσως απέλπιδα, να προσεγγιστεί το οξύμωρο αυτό με όλα όσα περικλείει, άλλες φορές με απαντήσεις και άλλες γεννώντας περισσότερα ερωτήματα.

Περιγραφή:

33+1 ποιήματα για τη ζωή, και τα ταξίδια, νοητικά και πνευματικά που κάνουμε κατά τη διάρκειά της. Συμπρωταγωνιστές και δάσκαλοι όλοι οι άνθρωποι που συναντάμε στην πορεία και οι σχέσεις που δημιουργούμε με αυτούς. Η ποιητική συλλογή είναι αφιερωμένη “Σε αυτούς που μας στηρίζουν στα ταξίδια, και σε αυτούς που μας μαθαίνουνε να ονειρευόμαστε προορισμούς”.

Description:

33+1 poems about life and the physical, mental and spiritual journeys that we make during its course. Co-protagonists and teachers are all the humans we meet on the way and the relationships we form with them. It is to those that the poetry collection is dedicated: “To the ones who support our journeys, and the ones who teach us to dream of destinations”.

poetry books

Η Γέννηση της Σκύλας (The Birth of the Bitch)

Οπισθόφυλλο:

Τη σκύλα την ξέρεις καλά. Είναι το άλλοτε συμπαθητικό κοριτσάκι που πλέον μοιράζει χαμόγελα πολύ φειδωλά. Είναι λαλίστατη αλλά αυτά που έχει στα ενδότερα τα μοιράζεται με το σταγονόμετρο. Το βλέμμα της είναι ψυχρό, αλλά το ξέρεις κι εσύ ότι βλέπει πολλά περισσότερα από όσα θα σου δείξει ότι έχει παρατηρήσει. Η έκφρασή της δεν έχει καμιά σύνδεση με τα όσα πραγματικά αισθάνεται. Τη φοβάσαι γιατί δεν μπορείς να καταλάβεις τι σκέφτεται. Σε τρομάζει επειδή δείχνει να κατανοεί τις αδυναμίες σου, αλλά παρόλα αυτά δε σου αφήνει κανένα περιθώριο να την επηρεάσεις με αυτές. Τη θυμάσαι από παλιά, που ήταν αυθόρμητη και γελαστή και θετική και δεχτική και εμπιστευότανε τους ανθρώπους χωρίς φόβο. Δεν ξέρεις πώς και πότε έγινε η μεταμόρφωση. Ή μάλλον κάνεις πως δεν ξέρεις. Γιατί στον ίδιο κόσμο ζεις κι εσύ. Μέσα σε τριάντα ποιήματα η σκύλα θα σου μιλήσει για τη γένησή της και την αδυναμία της, η ανακάλυψη της οποίας έχει γίνει η μεγαλύτερη δύναμή της. Ίσως, διαβάζοντας την εξομολόγηση της, να το σκεφτείς δυο φορές πριν την κρίνεις όταν θα την ξαναβρείς μπροστά σου. Και θα την ξαναβρείς σύντομα, γιατί είναι παντού. Είναι μπροστά σου περιμένοντας να εξυπηρετηθεί στην τράπεζα, κάθεται στο διπλανό τραπέζι στην καφετέρια, χορεύει πίσω σου στη συναυλία, σε κοιτάει με θλιμμένη βεβαιότητα μέσα από τον καθρέφτη σου.
Μην ψάξεις πολύ μακριά. Η σκύλα μπορεί να είναι η μάνα, η αδερφή σου, η γυναίκα σου, η φίλη σου, η κόρη σου… Μπορεί να είμαι εγώ, ίσως και να είσαι εσύ…

Anthologies and Literary Journals

«Νυχτωδία», ΟΛΚή: Ετήσιο Δελτίο του Ομίλου Λογοτεχνίας και Κριτικής (Όμιλος Λογοτεχνίας και Κριτικής, 2021)

«Φάροι», Δύο Αιώνες Επώνυμης Κυπριακής Ποίησης (1837-2021) (Όμιλος Λογοτεχνίας και Κριτικής, 2021)

«Αλυκή Λάρνακας Ι», Larnaka: The Anthology (Armida Publications, 2021)

«Υπεράνθρωποι», Ποιητικό Λεύκωμα – Γιορτή της Ποίησης 2020 (Ακαδημία Κέφαλος, 2020)

«Η επαίτις», Ποιητικό Λεύκωμα – Γιορτή της Ποίησης 2020 (Ακαδημία Κέφαλος, 2020)

«Από μια γυναίκα», Ανθολογία Ποίησης Νέων για τον Τάσο Λειβαδίτη (Αρχύτας, 2020)

«Ματαιότητα», Νέα Εποχή 343 (Τηλέγραφος 2020)

«Προσθαφαιρέσεις», Νέα Εποχή, Άνοιξη 2020 (2020)

«Πέθανα παίρνοντας την πρώτη μου ανάσα», Ανθολογία Η’ Παγκόσμιου Ποιητικού Διαγωνισμού Με Θέμα: “Ο κόσμος μας στη θεωρία του χρόνου (παρελθόν, παρόν, μέλλον)” (Αμφικτυονία Ελληνισμού, 2019)

«Η επαίτις», Χαραυγή (17 Φεβρουαρίου 2019)

«Επίσκεψη ονείρου», Αιωνιότητα: Ποιήματα Εμπνευσμένα από το έργο του William Blake (Συμπαντικές Διαδρομές, 2017)

«Το νόημα της ύπαρξης», Αιωνιότητα: Ποιήματα Εμπνευσμένα από το έργο του William Blake (Συμπαντικές Διαδρομές, 2017)

«Ελεύθερη αγάπη», Αιωνιότητα: Ποιήματα Εμπνευσμένα από το έργο του William Blake (Συμπαντικές Διαδρομές, 2017)

Journalism / Blogs / Commentaries / Reviews

«Όταν το underground σκάβει την επιφάνεια: Συζητώντας δύο κυπριακά ροκ φεστιβάλ», Νέα Εποχή 338 (2018), 73-79. 

Get in Touch

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Non consectetur a erat nam at